Pages

Thursday, June 30, 2011

new nephewww

assalamualaikum..

tiap kali dalam toilet mesti terfikir mau update belog. tapik bila jari sudah di atas kibot, idea terus hilang. ditambah dengan kemalasan untuk menaip menambahkan lagik bersawangnya belog ni huuu...

minggu lepas pegi kl ngan ibuk n bapak. kakak sulung aku bersalin dan dapat baby boy. syukur semua nya berjalan lancar dan my nephew pun sihat+gendut!


"hi antie2 n angkel2~ "

tapik sebelum ke kl tu, ada panggilan telefon yang selama ni aku tunggu~ huhu.. yah akhirnya aku di lamar! haha di lamar kerja laaa.. syukur jgk la dapat di tawau jak. semua free wahahahahahaha (ketawa jahat, tukang habiskan beras ibuk di rumah~)

dan semalam aku terima lagik panggilan yang sama, panggilan kejaaa.. tapik dengan berat hati terpaksa di tolak sebab aku dah terima lamaran yang pertama tadik tu hukhuk.. yg ni tempat kawan aku jgk, dia yang tolong aku dapat interview sana. sorry tidak ada jodoh mungkin kan heee..

ibuk selalu jugak cakap, kalu belum ada rezeki, memang susah. apply mana-mana pun masih tidak berjaya. tapi bila Allah dah buka pintu rezeki tu, mencurah-curah sampai kita pun tidak tahu mau pilih yang mana. yang penting jangan sampai lupa dengan nikmat-Nya..

dan esok adalah hari pertama aku kerja (bestnya masuk keja hari jumaat dan sabtu adalah cutiii~) doakan semoga segalanya berjalan lancar yah!


"kecomelan dan kegendutan baby boy masih tidak dapat menandingi keCOMELan saya hahahahahahahah"

er tiap kali time-time macam ni aku selalu jadi bengang. seharian duk tengok tv n facebooking saja. mau menjahit pun sudah tidak ada semangat @ malas. huuu tolong~ toloooonnnggggg~


p/s: nampaknya aktiviti menjahet kena di kurangkan mmm..



Monday, June 13, 2011

cuti sudah habis

assalamualaikum..

ok currently in Tawau again. setelah beberapa hari merayapkan diri di Kota Jeselton ( baca: Kota Kinabalu) interview dua hari yang aku rasakan tidak akan mempengaruhi atau dengan kata lain, baik jangan tunggu. mmm.. ada sedikit give up di situ. disebabkan ada degree menyebabkan berkemungkinan akan di reject. yala ini post untuk spm-stpm saja. tapi aku apply pun guna spm jugak huuu.. kalu kedapatan memang dorang akan reject. punyalah susah cari kerja kan? tambah-tambah di tawau ni, memang terpaksa jugak duk rumah tunggu pinangan. erk!



kamilah finalis AF dari smk tawau~

from left: iwan. inang. me. madi

(iwan classmate dari form 2-5. tiba-tiba jumpa di interview yang sama membuatkan kami kembali ke zaman kanak-kanak. yay!)

( madi pun kawan sekolah dari form2-5 tapi kami berjiran saja hoho)

(inang. erk kawan baru jumpa. dia ni muda dari kami bertiga tapi kelihatannya saya lebih muda~ yeay~)

minggu sebelumnya pun ada interview lhdn tawau. tapi untuk sambilan saja. mau keja ka tidak? baik ada or tidak ada? pun susah jugak mau pilih kan? tapi ni lah interview paling best. tidak sampai 10 minit dalam bilik interview ahahahaa.. maximum setiap orang hanya 5-7 minit. sukur jugak la, kalu tidak memang kecut perut menunggu soklan2 yang bisa pecah perut! dan dan dan.. berkemungkinan besar ada harapan ( inshaAllah)
http://www.cute-smiley.com

tapi yang tidak best nya, terpaksa berhenti amek Lcci huuuu... nasib baik sudah habis exam book keeping. sebenarnya masih mau sambung. tapik tadik sir cakap kalu mau sambung part time, tahun depan baru habis. dush! dush! tidak sangggguuuuppppp~~~~!!!
jadi terpaksa lah rehatkan diri ternak lemak dulu di rumah. alah kalu ada rezki mau sambung belajar, mesti ada tu kan kan kan....

ok tu saja update yang sudah basi dari saya. erk lupa mau update gambar feltcraft! lariiiiiiiiiiiiiiii


p/s: mau tukar no.phone tapi berat hati. asi ka?



Friday, June 3, 2011

Tazmanian Devil!

assalamualaikum..

selamat hari jumaat semua~
hari ni cuba untuk upload gambar-gambar order yang lepas. kalu tersempat akan d muatnaik kan lagik yang lain ok.

hari ni mau bertemakan Tazmanian Devil. order dari kawan lama, cik Suzi ~ telima kaseh~



ok ni adalah Tissue Case



sit belt cover
(erk betul ka?)


dan signage car
yang ni macam gagal sikit. erk!


ok itu saja.
bai!


p/s: perangai lelaki memang sukar di mengerti! huh!


Thursday, June 2, 2011

Mari berjimat!

assalamualaikum...

hari ni mau share something yang berguna dan boleh belajar berjimat! haha.. kalu tidak ada budget mau beli bakul untuk ribbon yang banyak itu boleh la cara ini di aplikasikan ngeee
http://www.cute-smiley.com

mari kita mulakan!

mula2, lupa mau amek gambar sebelum potong tadik. dush! dush! lukiskan tempat yang mau di potong. kalu macam ni, saya hanya kira tapak kosong tu. ikut la mau kecik or besar saiz ribbon.

nampak ka garisan pencil tu?



ok kemudia dia akan jadi macam ni. lebih kurang macam ni lah..


kemudian, if sudah habis gunting-gunting bakul kecik ni, masukkan ribbon yang suda berpintal-pintal itu huhuhuuu...


macam ni.. tapi masih nampak tidak kemas, kan?


ok kita ikat tali yang di atas tu supaya nampak kemas.

macam ni... haaa kan nampak kemas!



ok done!


kalu rasa terlampau penuh dengan ribbon, boleh la buat lagik dua or tiga ikut kerajinan haha..


kesimpulannya, jangan buang door gift org kawen hahaha mungkin ada kebaikan or kegunaan di masa hadapan contohnya masa kekurangan budget macam ni hoho
http://www.cute-smiley.com


p/s: baru balek dari interview yang paling sempoi. 7min saja! hahaha... doakan saya berjaya!weee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...