Pages

Saturday, December 11, 2010

Me in Wonderland

assalamualaikum...

ni pun bukan cerita Alice in Wonderland yang banyak berkhayal tu. tapi lebih kurang macam tu lah. aku rasa mesti ramai yang suka berkhayal/ berimaginasi. kadang-kadang aku cuba jugak tepis khayalan yang merosakkan minda nih wahahahahaaa..

Pernah kah anda bayangkan...

1- mahu melintas jalan raya dan sedang anda ingin melangkah, kaki anda tersandung lalu terjatuh di atas jalan raya yang sedang sesak!
waaaaaa~ aku selalu bayangkan! tu la selalu gagal bila melintas jalan huuuuuu~

2- sedang memandu kereta dan berangan-angan kawen dengan Tom Willing lalu anda terlajak dan tercium kereta dihadapan anda!
oh tidak~ tolong jangan bayangkan!

3- sedang anda memandu jugak tapi hanya pergi mengambil adik di sekolah yang jaraknya 5 menet saja dari rumah. lalu sedang anda senang lenang tidak membawa licence tanpa rasa ragu dan was-was, tiba-tiba ada Penguatkuasa JPJ/ Polis Trafik sedang menjalankan tugas! cakap la apa saja. rumah dekat ka, ruma 30saat dari tempat kejadian ka, kalau sudah kena tangkap tidak bawa lesen, surat chenta tetap jalan!
waaaa~ aku sudah terkena!benci!

4- bersiar-siar dengan rakan sejenis dengan membonceng motorsikal, memakai helmet dengan berhemah. tiba-tiba ada kereta tidak melihat anda dan motorsikal terpaksa brek mengejut. lalu anda di belakang terhumban ke jalan raya. syukur kalau jalan raya tu tidak ada kereta yang lalu. kalau ada... tolong jangan bayangkan!
huuuuu~ ni pun aku dah kena.. nasib Jalan Tok Jembal masa tu tidak ada kereta..

5- anda menaiki kapal terbang. tiba saat kapal nak landing anda terbayang kapal terbabas!
waaaaaargggghhh! sila jangan bayangkan kalau anda hendak naik aircraft esok!

6- anda menaiki kapal terbang jugak. masa dalam berjalanan, hujan turun, angin kuat, kapal goyang-goyang. dan masa tu kapal terbang sedang di atas lautan yang luas!
huwaaaaarrggghh~ aku selalu bayangkan ni kalau time-time hujan mendung huhuuuu.. tapi syukur alhamdulillah...

itu saja. tolong jangan bayangkan lebih-lebih. ok bai!

p/s: kadang-kadang bila berkhayal terlalu banyak,membuatkan terlalu berhati-hati. namun sebanyak mana pun cermat dan berhati-hati kalau Allah nak uji tetap jalan jugak. semoga kita semua di lindungi NYA....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...