Pages

Monday, August 30, 2010

cover button

ayayayayaaaa... cover button from cR4f cOLL3ct1On dah sampai td hihihihii..
xsabar nak buat cover button nih...

Farieyna d pinky

assalamualaikum... hari ni dah masuk hari yg ke-20 Ramadhan.. Alhamdulillah... dan semakin bz jgk menyiapkan benda2 nih sblm raya. banyak keja nak siapkan b4 raya nih mmm...

ni order from Farieyna(^_^) dia suka pink! nak semua pink hehe..
telima kaseh~






p/s: arini besday encik panglima saya, tp i've no present for him..
sapa suruh jauh sangat! ;p

Thursday, August 26, 2010

signage

assalamualaikum semua....
time puasa ni kalu lepas sahur sambung tido, mesti mangun rasa xsedap badan. napakah? dats y la seboleh2nya aku xmau tido lpas sahur.. (kadang tewas jgak aku ngan bantal busyuk! haisssh!..)

smalam telah berhampas pulas mnyiapkan signage ni, sbb nak pos dkt kawan my sis. ( sll nak cepat n xpress jak dia nih..) dan akhirnya siap jgak walau bdan ku macam nak patah! adeh...


maya n jihah ni sisters, they'll going to Swiss this friday, further study! huhuhu.. (aku bila lagik!)
so my sis bgi as a gift b4 dorg jalan..

p/s: dah masuk pertengahan puasa!

Tuesday, August 24, 2010

desert roses

salam semua.. ni second order hairband from my sis's officemate. ada 11 kena siapkan jgk sbb sda order from lastweek lagik.. sorry lambat huhuhuu.. hjung minggu yg sangat memenatkan sbb pg shopping with my sisters, sya kena jadi driver! haishhh...



p/s: saya puasa, tp kenapa saya mesih gemok lagik??!! haissshhh~

Monday, August 23, 2010

munga2+chenta..

ni request from my niece, Fazlyn(kakak) n Filzah(adek)
dah lama dorg minta wat kan keychain, tp baru minggu nih ada masa mau buat huhuu...
sulam dkt huruf F tu baru jgk bljr, SekociNorlie buat lagik comel.



ni munga2 chenta, baru blajar wat jgk. lupa plak website dia, adeh.. nanti aku cek blk n letak kt sni, okeh!..


p/s: kadang2 bila kering idea+malas, mmg ssh nak buat n abihkan menda nih mm...

Fabulous Girl



car signage for my bff, Cik Sunarty :D
telima kaseh manyak2 ...

p/s: amat sukar untuk menghasilkannya sbb aty pun seorang yang kreatip! takut dia xsuka plak dgn design aku huhuhuu... alhamdulillah, dia suka!! - kami juga berkongsi befday yang sama (^_^)/

Sunday, August 22, 2010

insyaAllah

Maher Zain - InsyaAllah.mp3

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way
Insya Allah
Insya Allah we`ll find the way

p/s : selamat menjalani ibadah puasa dengan sabar dan ikhlas kerana-Nya :)

Saturday, August 21, 2010

label

salam semua... lupa nak upload rubber stamp label kikikiki..


ok x? xda budget mau buat guna fabrik/tempah tu huhuhuhu..

stamp pad nih order dari Kawai Station


Notes: This ink pad has the same quality as the Craft Ink Pad - Black because it comes from the same factory.
Suitable for fabric, wood and paper.
Tips: Iron the fabric after stamping the image with this stamp to make it longer lasting. ^^
(credit to Alisa Jong - Kawai Station)

ngantuk laa...

di saat aku rajin nak update blog, time tu jugak la bateri mouse aku dah weak. haisshhhh... menci la pakai touch pad nih xfree nak gerak (cerewatnya macik nih! ;p)

mm benda baru buat mggu nih hairband bdk2. kira banyak jgk la org nak.. mgkin sebab nak raya kikikiki...

ada 7 xsilap nih.. semua kawan kakak sayaaaaaa (sbb mereka suma da married! my friend confirm la xramai yg ada anak lagik- kalu ada pun masih baby lagik..



p/s: sd masuk puasa ke-11.. xlama nak raya waaaa~

Sunday, August 15, 2010

happy birthday sis!

macam lama da xupdate blog, kan?
bz.. (ceh~)
betul nih... semalam (sabtu) aku betungkus lumus, bersusah payah, be-rushing(erk!) nak siap kan kawan aku punya car signage nih.. dia cakap dia nak posting dah, tu la kena cepat. aku pun siapkan la dengan berhemah.. 1st time buat dgn rushing menyebabkan banyak jarum ku hilang. hoo? mmg macam tu la kalu nak cepat. gunting depan mata pun kadang xnampak! doh~! dan ini lah dia hasil nya.. hopefully she'll like it :D


nama dia Suhaila.. bakal cikgu- dah jadi cikgu dah. eh teacher laaa.. hehe



ni pulak baru wat td, for my sis yg befday arini.. no cakes, only hanger cupcake yg ada ngeee ;D

p/s: dah ari ahad? macam xrasa plak waktu bejalan ngan cepat! cehhh~


Friday, August 13, 2010

my nieces

sahur~ sahur~
hehe.. kat sabah dah masuk waktu subuh dah skrg nih.. wah xsedar dah masuk hari ke-3 puasa! (ada 27 hari lagik~ erk!) tp sukur alhamdulillah cuaca mendung n lembab ja.. biasanya panas bkn main.. dugaan time puasa! heheh..

nak cita pasal my nieces nih, the day b4 yesterday (mgkin dlm hari rabu) aku dah promised nak buat kan dorg hairband. xsampai shari dah tanya n sibok nak masuk bilik tanya hairband dorg. (xsabar nak pakai!) then semalam baru siap. apalagi sibok la nak pakai... pagi2 nak pg tadika sempat lagi tanya mmm... my nieces ni suma addicted to PINK!! kale lain suma xcantek dorg cakap. hahaha

haaa ni la mereka2 yg ke kecik itu~

feeya+wawa(sibling) n trisya


trisya + ferra ( sibling)



ni yg 1st trial buat hairband ngeee~

ok tu saja untuk hari nih.. selamat berpuasa n selamat beramal~..

p/s: ibu trisya cakap dia tdo pun pakai hairband. nasib baik sempat dselamatkan. kalu tidakk... patah!


Tuesday, August 10, 2010

purple in me

assalamualaikum dan selamat pagi suma~
ceria plak pagi2 ni ngeee... esok InsayaAllah dah nak puasa huhu.. kalu 1st day puasa mesti layu jak hehe kalu dah semggu tu baru ok (sah2 kuwat makan!) oleh yang demikian (aiseh skemanya~) saya ingin memohon maaf kepada semua umat Islam specially yang kenal saya or xkenal pun ble hehe... samat menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak warga bloggers~!

ni buat semalam, rushing! sulee birthday arini.. happy birthday Sulee!! hope dia gumbira ngan hp case nih ngee~

enjoy!


thanks to kak Wulan n Sulee (^_^)/

p/s: bestnya posa kat ruma!yay!


Monday, August 9, 2010

yeah yeah

haaa brg from JajaKraf dah sampai kuikuikui... baru la ada semangat kikikiki ;p


p/s: baru balek dari bli barang, dan sangat lah jem... mgkin org bz nak wat persiapan puasa! yay!

Sunday, August 8, 2010

sunday blues

adaka sunday blues? monday blues jak yg pena dgr agagagaga... arini nak upload keychain hp. sda lama buat tp lupa upload.. (mgkin faktor umur menyebab banyak lupa nih mmm...)



yang rectangle tu adalah permintaan empunya anak ( untuk anak dia, suma boys) dan lop2 tu untuk seri n kam. seri pun ada order hp case tp xsiap lagik huhuu..


ni untuk ija, untuk keta dia..


tu saja untuk hari ni, tima kasehhhhh~

p/s: hari mggu syok duk ruma!

testing 1 2 3..

smalam aku berkunjung ke blog Sus n Felt Product, wah besh nye blog dia.. macam2 ada! hehe.. dia pun ada jual product felt (macam tertarik juak nak beli!) then aku tejumpa tutorial buat munga2.. nama dia kanzashi flower... comelllll~


comel kan?! ni baru cuba try test jak keh keh keh... ble wat kan hairband untuk my niece raya nanti (kalu aku rajin laaaa~)

p/s: smalam penat tggu pos dari Tamu Jaja, rupanya2 smalam sabtu pertama~! huwaaaa.. menciiiii~!!

Thursday, August 5, 2010

puteri Kecik kami d dalam!

betul ka juak tu aku translate? pnya la pelik. mcm lain jak bunyi bila english d melayu kan.. apapa ajer~
arini aku siapkan nih, untuk my auntie, ema. tima kasih daun keladi.. di harapkan empunya badan berkenan (macam hantaran meminang plak! agagagagaga~)


amaciam? ok ka kali nih? aku teragak2 untuk membuatnya huuu...~

p/s: tidak pernah terlintas b4 nih untuk menjadikan bidang creatif ini sebagai bisnes huhuhu

i love u but..






cuci mata jak la arini...

p/s: lelaki susah di mengerti! ( tiba-tiba?! )

Wednesday, August 4, 2010

saya sakit kepala

iya betul.. aku sakit kepala semalam, dari bangun pagi sampai mau tido malam.. penyakit apakah yg menyerang ku tiba2? makan ubat lapanbelas bijik pun xmampan lagik adei.. dan mengakibatkan saya tidak menyiapkan keja saya. hp case untuk kak sal xbuat lagik. insyaAllah esok akan siap ( malam ni sya akan bekerja keras! yeah~) ..
dan td hp case bola tu nak letak tali jugak rupanya.. n hp dia muat2 jak. N93. besar n panjang sungguh hp nih! beg baby Yaya pun kena repair, ayah dia nak tali panjang sikit plak.. mm ok2 saya repairkan..
td duk menung2, semua benda sbnrnya kena bermula dari kecik then baru lah menjadi besar. manusia pun cam tu jugak! apalagik kerjaya n bisnes, aiseh.. cakap pasal bisnes plak.. aku sbnrnya cakap pasal ibu aku. dulu menjahit d rumah saja. then buka kedai kecik d ruma.. lama2 lepas tu dah ok dan sekarang syukur alhamdulillah dah besar... customer xputus2 even x hari raya! (biasanya kedai tailor ni laku time raya jak..- aku harap baju raya aku kan siap menjelang raya nanti. ibukkk tolonglah sayaaaaaa~)

p/s: saya budak baru belajar, kalu salah tolong jangan pukul saya~

Tuesday, August 3, 2010

fifa fever comes again~

last weekend aku menghabihkan masa untuk membuat nih.. ni adalah untuk kawan kakak aku. budak laki, bukan budak lagik sbnrnya.. bapak budak! dia xmau letak nama macam kakak aku punya tu. dia cakap kalu budak laki wat macam tu, macam pondan plak agaggagaga.. ada2 jak la dia nih.. jadi aku wat kan dia macam nih lah.. ok juak kan? hehehe .. thumbs-up untuk diri sendiri kehkehkeh.. ( mata aku dah juling2 jahit felt hitam+benang hitam nih..@_@ )



dan d bawah nih untuk anak dia plak, nama anak dia Yaya.. blum 2thn pun anak dia. masih kecik lagik..



P/S: aku dah berenti keja semalam tuh!

Monday, August 2, 2010

salary vs experience

huuuu... esok aku start keja. hah! cam xpecaya... tp tu la.. ble ka aku bekerja dengan ikhlas tanpa fikir pasal gaji tinggi or rendah? ya Allah ya tuhan.. bersihkan la hati hambamu ini.. ble ka aku bekerja dengan gaji yg half rendah dari gaji sblm nih? adei.. stop thinking about it!!

sbnrnya masa dia cakap gaji setakat tu.. aku tunduk dan bfikir. ble ka tu? kalu fikir2 balik stakat gaji tu n aku tggl d ruma sndiri mgkin ok. kalu d kk, tidak mungkin akan dapat support life aku! yg membuatkan aku bfikir untuk cakap YA, sbb dia cakap ..

" silakang u punya expelien blum cukup, sya mana ble kasi u gaji tggi2.. yg penting u ada brand dan bole fikir then sya akan naikkan gaji. kalu u hanya ada sijil tp tilak ada expelien tidak guna jugak. sijil + expelien baru di anggap layak.. "

even dia cakap kadang2 aku pun xfaham, aku angguk2 jak la.. semoga semuanya berjalan lancar.. amin..

p/s: selamat bekerja!

Sunday, August 1, 2010

interview.. again!

ahhh.. esok interview. aku xprepare apa2 lagik, not even my documents! hadei.. betapa malasnya saya.. terlalu asyik buat felt craft nih hikhik.. tp xble jugak nak siapkan. aku tgh tggu parcel from Tamu Jajakraf lagik huhu.. arap2 esok sampai n aku ble siapkan order customers hihihi...

okeh, aku kena rajinkan diri menyiapkan suma doc n baju nak pakai!

p/s: wish me luck!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...