Pages

Monday, June 28, 2010

Fly my Soul...

kadangkala bila duduk bersendiri
selalu aku melayani fikiran...
hanyut dalam dunia ciptaan ku sendiri..
berfikir ntah apapa..
aku pun kadang tak pasti..
Dalam kekusutan itu,
terlintas juga akan kehidupan yang akan datang..
benda yang lepas, sda terlalu penat aku memikirkannya..
im tired too think about the annoying things again..
bila fikir masa akan datang,
terdetik di fikiran, bagaimanakah aku pada masa itu?
coz i realize untill this moment,
im still like before..
masih lagik seperti dulu..
life sometimes happy..
sometimes gloomy..
sometimes joyful..
dengan kata lain, What goes around comes around..
bila aku fikir terlalu banyak,
maka semakin banyak masalah dan fikiran yang entah apapa timbul..
bila itu aku sedar, better not to think a lot about that..
otherwise i need my antidotes..
dan harus aku akui..
selagi kita hidup..
Hadapi kenyataan dengan penuh kesabaran dan ketenangan...

p/s: di ilhamkan ketika minta dan emosi masih parah, 28Jan2007..

Friday, June 18, 2010

kenapa mesti selalu ada dua pilihan?

tadik, my laling dah balik melaka. tiga hari macam xcukup.. mm xble jugak cakap macam tu. cam xtau bersukur plak.adei! dan masa dia sampai hari rabu yang lepas, cun2 plak masa tu, ada family angkat ku d kk ajak pegi Mimpian Jadi resort hari ni - Jumaat (last year dah kami pegi sama2) dan aku pun bagitau la ngan my laling. mula2 dia cakap, "no, dont go" belum sempat aku reply, dia dah send sms lagik " sorry silap, pergilah.." aku pun tanpa ada rasa pelik pun percaya dia ok. rupanya2 dia kecik hati huhu..dia dah jauh2 datang cni tiba2 aku plak nak pegi kk. adeh.. salah ku jugak sbnrnya. belum pun sempat dia sampai, aku dah cakap nak jalan plak. macam xhargai dia datang jauh2 untuk aku.. aku bukan apa, aku xsampai hati nak hampakan dorang kat kk. dan akhirnya aku terpaksa memilih antara dua.. family aku pun macam xbagi aku jalan mmm..


aku sebenarnya kecik hati dgn anak sulung family kat kk tu.. adaka patut dia cakap aku nak rampas famili dia??.. fikir logik akal la dek, akak pun ada famili sendiri. nasib dia muda dari aku n aku xnak cari pasal ngan dia(sbb dia anak family angkat aku!) ikutkan hati aku hambur ja cakap ngan dia tu.. sampai saat ini aku masih rasa bersalah sbb hampakan dorang.. maafkan aku!

di saat aku menaip untuk entry ini, my laling masih dalam flight lagi. mgkin dia sampai kl dalam pukul 8.30pm nanti.. mudah2an semua bejalan lancar dan selamat..

p/s : Betapa aku ingin berlari jauh!!


Monday, June 14, 2010

Tiada Ertinya

Nur Fatima-Tiada Ertinya.mp3
- ost gol&gincu. lagu yang best sangat, kalau dengar lagu nih mesti teringat Fazura time berlakon dalam cita nih..

Lara tiada akhirnya
Pabila menatap resah
Sepi hingga waktu berkubur

Sayu makin menghukum
Didada terhiris kalbu
Oh adakah inikan terus berlalu?

Apa nilainya?
Jika sangsimu mengganggu
Untuk kembali kepangkuan
Dan bermesra denganku

Tiada ertinya disini
Tiada ertinya berkasih
Semua telah kau bawa dan berlalu
Tinggalkanku

Tiada ertinya menanti
Tiada ertinya buatku padamu
Diri yang merindui

Apa yang kumahukan
Bagimu tiada ruangan
Berdiri dan memeluk diriku

Bila Cinta..

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

video

Just Married

bulan Jun ni macam tema Hari Perkahwinan sedunia. Semua orang sana sini sibuk dengan acara perkahwinan. aku? of course la TIDAK TERMASUK. belum sampai seru mgkin. apapun kepada yang akan dan sudah bergelar husband n wife tu, Congratulations.. May Allah bless both of u.. aku saja yang belom kawen2 nih..huuu

emm.. how do you feeling when ur-x married? actually, aku xnak fikir sangat benda nih. nampak macam aku masih sayang dia lagi. no no no...bukan macam tu. ini adalah disebabkan dia adalah First Love aku. it's been 5 five after we broke up. aku pun sda lama maafkan dia, even aku x mau cakap or jumpa dia lagik lepas tu. kejam nya aku! bukan juga maksud ku begitu. aku hanya ingin mengurangkan rasa sayangku yang selama 4tahun aku tanam dalam hati ( tp aku telah menanamkan rasa benci dan dendam pulak! asfagfirullah.. maafkan aku! ) mungkin dia memang bukan jodohku, kan!..

aku sebenarnya nak cerita pasal kawan aku yang telah melangsungkan perkahwinan bulan nih heh.. ramai sangat org kawen sampai aku bingung nak pegi yang mana.


untuk Sarima dan Herman


dah selamat menjadi husband n wife :D


kami adalah gadis2 yang masih free ngeee~


ni pulak untuk Santi n Eon


comel x diorang? cupcakes matching ngan baju! hehe



for Mila n Dian


Ilyas adalah kawan abang aku merangkap senior time sekolah dulu

P/S: " Ya Allah Ya Tuhan kami, seandainya telah Kau catatkan dia milikku, tercipta untuk ku, dekatkanlah dia pada ku. satukan lah hatinya dengan hatiku. simpulkan lah kemesraan di antara kami agar kebahagiaan itu kekal abadi. Ya Allah Yang Maha Pengasih. seiringkan lah kami melayari kehidupan yang sejahtera seperti mana yang Engkau kehendaki.." amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...